Netwerk Jonge Onderzoekers

Het Exposome-NL Netwerk van Jonge Onderzoekers is een collectief dat jonge exposoomonderzoekers in staat stelt ideeën uit te wisselen en een actieve rol te spelen in het exposoomonderzoek. Het netwerk wordt vertegenwoordigd door de Commissie Jonge Onderzoekers.

Commissie Jonge Onderzoekers
De Commissie Jonge Onderzoekers (CJO) bestaat uit zes jonge onderzoekers die het Jonge Onderzoekers Netwerk vertegenwoordigen. De CJO bevordert samenwerking, uitwisseling van kennis en geeft een stem aan jonge exposoomonderzoekers. Zij zijn ook verantwoordelijk voor een reeks online lezingen over geavanceerd exposoomonderzoek.

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige commissieleden. Klik op hun foto's voor meer informatie over hun onderzoek en ambities en aarzel niet om contact met hen op te nemen als je vragen hebt of meer wilt weten.

Ontcijferen van het exposoom

Ontcijferen van het exposoom

De omgeving waarin we leven heeft een dominante invloed op onze gezondheid. Het verklaart naar schatting zeventig procent van de chronische ziektelast. Waar we wonen, wat we eten, hoeveel we bewegen, de lucht die we inademen en met wie we omgaan; al deze omgevingsfactoren spelen een rol. De combinatie van deze factoren gedurende de levensloop wordt het exposoom genoemd. Er is algemene (wetenschappelijke) consensus dat meer inzicht in het exposoom de huidige ziektelast zal helpen verklaren en dat het aanknopingspunten biedt voor preventie ...

Lees Meer
LinkedinYouTube